​Stegt flæsk ad libitum på kongelig privilegeret kro

Udby Kro i Lundby nær Vordingborg og Præstø byder vi gæsterne på stegt flæsk ad libitum hver torsdag. Stegt flæsk ad libitum betyder, at du kan spise alt det du ønsker. Vi garanterer derfor, at du aldrig går sulten herfra.

Frisk- og hjemmelavet stegt flæsk ad libitum

​Vores klassiske middagstilbud er hver torsdag, hvor vi byder på god gammeldags stegt flæsk ad libitum, og det er naturligvis med kartofler, rødbeder og persillesauce. Maden på vores kongelig privilegeret kro fra 1821 er naturligvis både hjemme- og frisklavet. Dertil kommer, at servicen er høj, da vi lever af vores glade og tilfredse gæster.

Stegt flæsk med persillesovs blev kåret i 2014, hvor over 60.000 danskere stemte på deres favorit til Danmarks nationalret. Derfor synes vi, at det er oplagt at køre dette middagstilbud hver torsdag, men vi kører det også, fordi vores gæster er begejstret for retten.

Vi byder endvidere på desserter, kaffe og kage, og vi har også mange andre gode, danske retter, som er hjemmelavede. 

Vi har adskillige retter, og vi har særlige børnemenuer til de mindste. Der er naturligvis også klassiske børneretter såsom pommes frites, pølser, fiskefilet og frikadeller.

Kom forbi eller bestil gerne bord på forhånd

​Du er altid velkommen på kroen på Københavnsvej 588 i Lundby for at få stegt flæsk ad libitum om torsdagen. 

Du er også velkommen til at bestille bord. Du kan ringe på telefon 24 24 15 43, eller du kan sende en e-mail til udbykro@hotmail.com.

Käthe Fugl fylder 80 år

Krokonen Käthe Fugl fylder 80 år søndag 31. marts, hvad der dog ikke får Danmarks ældste, aktive krokone til at overveje at forlade sin elskede Udby kro.

At hun blev krokone stod ikke skrevet i nogen stjerne, for Käthe Fugl voksede op i en jævn håndværkerfamilie på Stevns. Efter skolen blev det til en uddannelse på kontor og et liv som dyrlægekone.

Senere blev det suppleret med en uddannelse på Fröbelhøjskolen, hvad der fra 1977 til 1994 førte til ansættelse på Mogenstrup Skole, som dermed fik en lærer, der med smittende livsglæde og dynamik gjorde børnene nysgerrige på livet. Ikke mindst på naturen og alt det, der skete i klassens køkkenkrog.

Imens startede hun Käthes Køkken, der leverede mad ud af dyrlægehuset. Senere gjorde nogle venner hende opmærksom på, at den gamle kongekrone-kro i Udby skulle på tvangsauktion, og de overbeviste hende om, at den måtte være noget for hende. Så i 1994 købte hun den gamle landevejskro, der havde stået tom i to år.

Til sommer kan hun holde jubilæum efter 25 år, hvor hun har bespist selskaber fra det meste af Sydsjælland, og skænket tusindvis af kander kaffe. For Udby Kro har altid været stedet, hvor vejfarende tog sig en kop kaffe.

Kroen, plus hjemmet i Karrebæksminde, datteren Sus, gamle venner og to børnebørn kræver selvfølgelig opmærksomhed. Men gode bøger og blomster skal der også være tid til, siger krokonen. ”Det med Ældresagen må vente, til jeg bliver gammel”!

Udby Kros historie

Udby Kro er en gammel, kongelig privilegeret kro, af hvilke der findes 131 i Danmark. I 1283 bestemte Kong Erik Klipping, at der rundt i landet skulle oprettes kroer. Læs mere

Kontakt

Københavnsvej 588, 4750 Udby